Interesante sites voor eerste hulp verleners
  Image
  Image
  Image
  Techni-Ehbo.info

  Het Oranje Kruis

  Is de certificerings-instantie voor EHBO vaardigheden. Tot voor kort was zij de enige instantie die de certificeringen regelde. Maar door een wettelijk besluit is de certificering vrijgegeven. Het Nederlandse Rode Kruis doet nu voor Het Rode Kruis verenigingen ook de certificering. 

  Ondanks dat er in 2015 gesproken werd over een samenwerking tussen het Oranje Kruis en Het Nederlandse Rode Kruis, is er nog steeds niet (en zal vermoedelijk nog heel lang duren) van een samenwerking te spreken. Beide partijen hebben hier "goede"argumenten voor. Maar voor EHBO'ers en instructeurs is dit toch wel lastig en ook onbegrijpelijk.

   

  De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken

  Is de grootste landelijke E.H.B.O vereniging.
  Net zoals Het Nederlandse Rode Kruis is het een overkoepelende vereniging waar veel lokale verenigingen onder vallen.

  Onze vereniging is ook lid van de KNV EHBO.

  Hartveilig Wonen

  Hartveilig Wonen is de organisatie die zich inzet voor het zo toegankelijk mogelijk maken van burgerhulpverlening.

  Zij doen dit door zoveel mogelijk mensen met een EHBO-diploma bij hun organisatie te betrekken.

  Door middel van een tekst-bericht (SMS) en/of door hun speciale app, kunnen deze mensen gealarmeerd worden bij een circulatie stilstand.

  Deze inzet kan uw leven redden of dat van uw medemensen.

  Techni-EHBO

  Deze site is opgezet door een instructeur, die het idee heeft dat eerstehulpverleners (lekenhulpverleners) hun kennis snel verliezen.

  Tijdens de lessen hoort hij regelmatig "hoe was het ook al weer" of "dat hebben we nooit geleerd" terwijl de voorgaande seizoenen er aandacht aan besteed is.

  Gelukkig is dit een menselijk en logisch gedrag. Iets wat je af en toe in oefent en niet regematig hoeft te gebruiken (gelukkig) raak je snel kwijt en dus is het geen schande.

  Om het voor de Eerstehulpverlener makkelijk te maken kunnen op deze site ehbo-technische handelingen bekeken worden.

  Helaas is het door tijd gebrek voor de instructeur niet mogelijk om de site geheel up to date te houden. maar wanneer hij even tijd heeft werkt hij er aan.